Γρανίτα σοκολάτα, της Παναγιώτας

Last modified date

Γρανίτα σοκολάτα

Γρανίτα σοκολάτα, της Παναγιώτας

Εξωτική γεύση με κουβερτούρα Guanaja και λίγο ρούμι!

Υλικά:

140γρ. κουβερτούρα Guanaja 70% κακάο
500γρ. νερό
130γρ. ζάχαρη
25γρ. κακάο
5γρ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο. Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε έως ότου η κουβερτούρα να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει και να φτάσει στους 9 κελσίου. Προσθέτουμε το ρούμι. Το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της ή τις οδηγίες παρασκευής της.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παναγιώτα Κασίμη, και την ευχαριστούμε πολύ.