Κρέμα παγωτού με φρέσκο γάλα, της Παρασκευής

Ακολουθήστε την συνταγή της μαμάς Παρασκευής και θα απολαύσετε περίπου 2 κιλά παγωτό με ελάχιστα χρήματα και χωρίς ίχνος συντηρητικού!

Share
Υλικά:

8 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
15 κουταλιές σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα 6 φλυτζάνια γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα με το άνθος αραβοσίτου, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας (Προσοχή: τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα -τα δοκιμάζουμε βάζοντας τα σε ένα σκεύος με αρκετό νερό να τα σκεπάζει, αν πάνε στο πάτο είναι φρέσκα εάν επιπλέουν τα πετάμε). Όταν έλθει σε σημείο βρασμού το γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα μας από το μπωλ ανακατεύοντας συνέχεια. Σε λίγα λεπτά η κρέμα παγωτού είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν αρχίζει να παγώνει την βάζουμε στην παγωτομηχανή. Εάν δεν έχουμε, την χτυπάμε στο μπλέντερ για να αφρατέψει. Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, η μανούλα μου, Αιμιλία!
Παραλλαγή: κάνουμε την βασική συνταγή κρέμας παγωτού και προσθέτουμε λίγη μαστίχα (μισό κουτ. γλυκού) κοπανισμένη και 1 φακελάκι έτοιμο σαλέπι ντουτουρμά και φτιάχνουμε έτσι ένα μυρωδάτο πολίτικο ντουτουρμά!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

This post was published on 23 Ιουνίου 2011 17:39

  • ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

    «Εράν», Γιάννης Καλπούζος

    Το νέο αριστούργημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τον τίτλο «Εράν», βρίσκεται από τις 19 Μαρτίου…

    4 Ιουνίου 2020

    Βινεγκρέτ φράουλας

    Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη γεύση σε βινεγκρέτ, αλλά σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική…

    4 Ιουνίου 2020

    Μάστερ Σεφ Spoiler οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και αυτοί που διεκδικούν τον τίτλο!

    Ο τελικός του Master Chef 4 Greece ανάμεσα σε Σταύρο και Σταυρή;

    3 Ιουνίου 2020

    «Η ιστορία των μελισσών», Μάγια Λούντε

    Το διεθνές best seller -κυκλοφορεί σε 35 γλώσσες- της Μάγια Λούντε, «Η ιστορία των μελισσών»,…

    3 Ιουνίου 2020

    Κορώνα χοιρινή για τους βασιλιάδες της γεύσης

    Ένα φαγητό για βασιλιάδες που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί!

    3 Ιουνίου 2020

    «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο», Άννη Θεοχάρη

    Μαγευτικό το νέο παιδικό βιβλίο της Άννης Θεοχάρη, στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει και την εικονογράφηση!…

    2 Ιουνίου 2020

    Κώστας Μακεδόνας. Συναυλία πάνω στον Λευκό Πύργο

    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βιντεοσκόπησε συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην κορυφή του…

    2 Ιουνίου 2020

    Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

    Φτιάξτε εύκολα εκχύλισμα βανίλιας, με τα χεράκια σας, για να το χρησιμοποιείτε στα σπιτικά γλυκά…

    2 Ιουνίου 2020

    Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

    ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ