Παγωτό σοκολάτα με πορτοκάλι

Σοκολάτα πορτοκάλι. Ένας αγαπημένος συνδυασμός! Πόσω μάλλον όταν έχει τη μορφή, τη δροσιά και την γεύση ενός παγωτού!

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό σοκολάτα με πορτοκάλι

Υλικά:

1 κούπα κουβερτούρα τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1 κουταλιά σκόνη καφέ εσπρέσο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1-2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι
Κορδέλες από ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, MacedoniaΘεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, Macedonia

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα νερό και μέσα της ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και τον καφέ. Προσθέτουμε και το γάλα και τότε αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Τέλος ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το παγωτό σοκολάτα στην κατάψυξη και αν θέλουμε το χτυπάμε με μίξερ στις δύο ώρες. Σερβίρουμε σε χωνάκια ή σε μπολάκια και στολίζουμε με τις κορδέλες από το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα