Χανούμ κιομπέι, της Παρασκευής

Χανούμ κιομπέι, της Παρασκευής

Μια πολίτικη συνταγή για ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!

Υλικά:

700γρ. φύλλο λεπτό
300γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα
300γρ. κοπανισμένα καρύδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
400γρ. βούτυρο πρόβειο
3 κουτ. γλυκού κανέλα
Ελάχιστο γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε αμύγδαλα, καρύδια, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Βάζουμε στην γέμιση 4 κουτ. σούπας βούτυρο. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε γέμιση. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το κόβουμε σε φέτες λεπτές (1-2 δάκτυλα) και τα βάζουμε στο ταψί. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε σε όλες τις φετούλες λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και τα σιροπιάζουμε.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment