Γαρνιτούρες

Κουλί με φράουλες

Η σάλτσα κουλί είναι ιδανική για να περιχύσουμε κέικ και γλυκές πίτες, καθώς επίσης για επιδόρπια σοκολάτας, τσιζκέικ, πάβλοβα ή ακόμη και γλυκά τυριά.

Dip φρούτων

Ένα νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του ντιπ για όλα τα φρούτα. Δοκιμάστε το!

Σαντιγύ με μέλι

Πως φτιάχνω σπιτική σαντιγύ και μάλιστα με μέλι; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα μπορέσετε να γεμίσετε και να γαρνίρετε εύκολα τούρτες και κέικ!

Σιρόπι καραμέλας

Μια εύκολη συνταγή για σάλτσα-σιρόπι καραμέλας! Γαρνίρουμε με αυτήν γλυκά, γλυκές πίτες και κρέμες.

Επικάλυψη μήλο και ροδάκινο

Τόπινγκ, γαρνιτούρα, σάλτσα, επικάλυψη; Όπως και αν το πεις ο συνδυασμός του μήλου με το ροδάκινο είναι τέλειος για να γαρνίρουμε τα γλυκά ψυγείου, τα κέικ, τις κρέπες ή τις τηγανίτες μας!

Εύκολο σιρόπι καραμέλας

Ένα πανεύκολο γλυκό σιρόπι που θα μας χρησιμεύσει για να διακοσμήσουμε αλλά και να πλουτίσουμε την γεύση των γλυκών μας! Δεν χρειάζεται περισσότερο από πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί! Χρειάζεται πολύ λιγότερα για να... εξαφανιστεί!

Γλάσο λευκό για κέικ

Διακοσμήστε τα κέικ σας με αυτό το εύκολο στην παρασκευή λευκό γλάσο και δώστε τους μια ξεχωριστή εμφάνιση και γεύση!

Καραμέλα γάλακτος

Με την καραμέλα γάλακτος που θα φτιάξετε, μπορείτε να γλασάρετε γλυκά ή απλά να την απολαύσετε απλώνοντάς την σε ψωμί ή σε κρέπες!

Επικάλυψη για μπισκοτάκια

Μια εύκολη συνταγή για όμορφη και γευστική επικάλυψη, με την οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας!

Γλάσσο σοκολάτας

Ετοιμάστε ένα εξαιρετικό γλάσσο σοκολάτας, για τα γλυκά σας, ακολουθώντας την συνταγή αυτή κατά γράμμα!

Καραμελωμένα καρύδια

Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται για περίπου δύο εβδομάδες σε κλειστό αεροστεγές βάζο, έτσι ώστε είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή ζαχαροπλαστικής, είτε για να σας βοηθήσουν στην ανελέητη μάχη με την λιγουρίτσα που σας επισκέπτεται τις στιγμές που δεν υπάρχει κάποιο γλυκό στο σπίτι

Γλάσο λευκής σοκολάτας

Υλικά: 300γρ. λευκή σοκολάτα 4 κουταλιές της σούπας βιτάμ Εκτέλεση: Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βιτάμ ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο λευκής σοκολάτας. Για να μάθετε σχετικά με την τεχνική του μπεν μαρί…

Γλάσο σοκολάτας

Υλικά: 6 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας 4 κουταλιές της σούπας βιτάμ Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το βιτάμ ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο σοκολάτας. Για να μάθετε σχετικά με την τεχνική του μπεν μαρί κάντε…

Σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά: 2 πορτοκάλια 2 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλιές ρούμι 1/2 λεμόνι 1 κουταλάκι κορν φλάουρ Εκτέλεση: Παίρνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά.…

Σάλτσα φράουλας για topping

Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κουταλιές kahlua ή tia maria 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ Εκτέλεση: Αφαιρούμε απ' τις φράουλες το κοτσάνι και τις πλένουμε προσεχτικά. Σε ένα χαμηλό φαρδύ σκεύος βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το λικέρ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου…

Σέλερι

Υλικά: Φύλλα σέλερι Ηλιέλαιο Εκτέλεση: Τηγανίζουμε τα φύλλα του σέλερι σε ηλιέλαιο και παίρνουν πολύ ωραίο χρώμα. Έχουν πολύ όμορφη γεύση και τα χρησιμοποιούμε για γαρνιτούρα στα φαγητά.

Σοκολάτα για επικάλυψη, της Λίζας

Ετοιμάστε γαρνιτούρα σοκολάτας με την συνταγή που μας έστειλε η Λίζα Δ. Οι οδηγίες της Λίζας αναφέρονται σε μαύρη σοκολάτα αλλά και σε κουβερτούρα. Ρίξτε τους μια ματιά