Κρέμα πορτοκάλι σε βάζο, της Λίζας

Share
Υλικά:

100γρ. χυμός πορτοκαλιού
100γρ. βούτυρο
75γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip: Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα. Χρησιμοποιήστε την ως συνοδευτικό για μπισκότα, ως επικάλυψη για κέικ κ.λ.π.

Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019 10:13

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ