Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο

Last modified date

Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο

Κρεμμύδια καραμελωμένα με βούτυρο

Νόστιμα, βουτυρένια, καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορεί κανείς να τα αγνοήσει; Δεν νομίζω! Δοκιμάστε τη συνταγή μας!

Υλικά:

2 μεγάλα μωβ κρεμμύδια
2-4 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα κρεμμύδια μας. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο για δέκα περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καστανό χρώμα φροντίζοντας να μην καούν. Τέλος προσθέτουμε και το ξύδι μπαλσάμικο και τα σοτάρουμε για δυό τρία λεπτά ακόμη μέχρι να ρουφήξουν τα κρεμμύδια το μπαλσάμικο. Βγάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας από τη φωτιά και τα χρησιμοποιούμε όπως επιθυμούμε.
Μερικές ιδέες για την χρήση τους μπορείτε να βρείτε στην τεχνική μαγειρικής: «Πως καραμελώνω τα κρεμμύδια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment