Σάλτσα πορτοκαλιού

Share
Υλικά:

2 πορτοκάλια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές ρούμι
1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και από μισό λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πριν την χρησιμοποιήσουμε περιμένουμε να κρυώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες και σε τάρτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019 10:13

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ