Σιρόπι καραμέλας

Σιρόπι καραμέλας

Σιρόπι καραμέλας

Μια εύκολη συνταγή για σάλτσα-σιρόπι καραμέλας! Γαρνίρουμε με αυτήν γλυκά, γλυκές πίτες και κρέμες.

Υλικά:

200γρ. ζάχαρη
90γρ. βούτυρο σε κομματάκια
120γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγους κόκκους αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και την λιώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και ανεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία μέχρι να γίνει ομοιογενής η σάλτσα μας. Με την σάλτσα καραμέλας γαρνίρουμε παγωτά, μηλόπιτες, κέικ, γιαούρτι και κάθε είδους κρέμα!

Σχετικά άρθρα