Ματιά

Ζύμη για γιαουρτοπιτάκια, της Μαρίας

Μια εξαιρετική συνταγή ζύμης για γιαουρτοπιτάκια, από την αγαπημένη μας Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη!

Ζύμη για γιαουρτοπιτάκια, της Μαρίας

Υλικά:

3 φακελάκια μαγιά (περίπου 24-25γρ. σύνολο)
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (250γρ.)
1 κουταλιά αλάτι (αν είναι αλμυρή η γέμισή μας βάζουμε λιγότερο)
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1-2 κρόκους αυγού για επάλειψη
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τους κόκκους της μαγιάς, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι λίγο λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται εύκολα. Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 30-40 λεπτά.
Όταν αυτό γίνει ανοίγεις σε πιτούλες στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου ελληνικού καφέ. Βάζουμε τη γέμιση μια κουταλιά και ενώνουμε τις άκρες. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγες σταγόνες νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σημείωση: Εάν θέλουμε αφού γεμίσουμε τα πιτάκια μας μπορούμε να τα αφήσουμε να ξαναφουσκώσουν πριν τα ψήσουμε.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η αγαπημένη μας Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα