Ματιά

Ζύμη σαν κουρού για όλα τα πιτάκια

Μια σπιτική ζύμη κουρού μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα, ακολουθώντας τα βήματα αυτής της συνταγής. Όσο για τη γέμιση; Μπορεί να είναι αλμυρή ή γλυκιά, αυτή η ζύμη κάνει για όλα τα πιτάκια!

Ζύμη σαν κουρού για όλα τα πιτάκια

Υλικά:

1 φάριν απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό)
420γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα βούτυρο (125γρ.)
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι το αλάτι και το βούτυρο μέχρι η ζύμη μας να γίνει τρίμματα. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε με μαχαίρι ή ποτήρι τετράγωνα ή στρογγυλά φύλλα ζύμης και γεμίζουμε με την γέμιση που επιθυμούμε. (τυρί, αλλαντικά, σπανάκι, μυρωδικά, μαρμελάδες, φρούτα, κρέμες κτλ).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα