Ματιά

Συνταγή για ψωμί με μπύρα

Ακόμα και αν εξαφανιστεί ξανά η μαγιά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, εσείς με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε λαχταριστό σπιτικό ψωμί, αρκεί να έχετε μπύρα, που μάλιστα δεν θέλει και ζύμωμα! Ε, συνήθως σε περιόδους ομαδικής “αγωνίας” η μπύρα δεν εξαφανίζεται από τα καταστήματα τροφίμων…

Συνταγή για ψωμί με μπύρα

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές βούτυρο (λιωμένο)

Εκτέλεση:

Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (απαραιτήτως). Στη συνέχεια του προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, και την μπύρα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι και βάζουμε εκεί την ζύμη με μπύρα. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μία ώρα. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ψωμί και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Απολαμβάνουμε ένα ψωμί που δεν θέλει ζύμωμα, ένα ψωμί που γίνεται χωρίς μαγιά και είναι και πεντανόστιμο! Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα