1 φλυτζάνι καφέ εσπρέσσο
20 ml κονιάκ
10 ml κουαντρό
2 μοσχοκάρφια
1 μικρό κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού
1 μικρό κομμάτι φλούδας λεμονιού
Ζάχαρη ή στέβια
Σαντιγί έτοιμη (προαιρετικά)
Ετοιμάζουμε πρώτα τον καφέ μας, έτσι ώστε να είναι δυνατός. Αν δεν έχουμε τα κατάλληλα σκεύη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καφέ στιγμιαίο… δεν χάθηκε ο κόσμος!
Σε ένα μπρίκι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ζεσταίνουμε καλά. Αν θέλουμε -πριν βράσουν- τα φλαμπάρουμε, αλλιώς έτσι όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε, σουρώνοντάς τα, στο φλυτζάνι με τον ζεστό καφέ μας, προσθέτοντας και όση ζάχαρη ή στέβια θέλουμε! Έτσι για την αλητεία -και αν μας βρίσκεται- κάνουμε και ένα τσακ από πάνω με λίγη σαντιγί.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!