Ματιά

Λικέρ μανταρινιού

Νέα Βίντεο Υλικά: 10 μανταρίνια 400 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας 500 γρ. ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και στον χοντρό τρίφτη του […]

Λικέρ μανταρινιού

Υλικά:

10 μανταρίνια
400 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας
500 γρ. ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα μανταρίνια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των μανταρινιών και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε την κανέλα. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα