Liqueur Limoncello (λεμοντσέλο, λικέρ λεμονιού)

Last modified date

Limoncello

Liqueur Limoncello (λεμοντσέλο, λικέρ λεμονιού)

Αμάλφι, Κάπρι και Σορρέντο είναι οι 3 πόλεις της Ιταλίας που διεκδικούν την πατρότητα του Limoncello

Υλικά:

7 λεμόνια
1 μοσχολέμονο (lime)
1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιίας
800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και το λάιμ. Στον χοντρό τρίφτη του τυριού ξύνουμε τα λεμόνια όχι πάρα πολύ βαθειά. Προσέχουμε να μην τρίψουμε πολύ από το άσπρο της φλούδας γιατί είναι πολύ πικρό. Σε γυάλινο δοχείο ρίχνουμε το ξύσμα των λεμονιών και το οινόπνευμα ποτοποιίας. Κλείνουμε μεν το δοχείο αλλά δεν το σφραγίζουμε καλά ώστε να μπορεί να αναπνέει. Το αφήνουμε έτσι για πέντε μέρες. Μετά τις πέντε ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε να γίνουν σιρόπι (για 5 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε το οινόπνευμα αφαιρώντας του έτσι τα υπόλοιπα του ξύσματος. Τέλος ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι και φυλάμε το λικέρ μας σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.