Categories: Σαλάτες

Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Μια τέλεια σαλάτα με χρώμα και απίστευτη γεύση! Δοκιμάστε την!

Share

Υλικά:

400γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβύθια
250γρ. κριθαράκι (ωμό)
1/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 1/2 κούπα ντοματάκια τσέρυ
1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα
1/4 κούπας ροδέλες ελιάς
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, για τον χυμό του
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Το αδειάζουμε στο σουρωτήρι και το ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει. Σε μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, χυμό από μισό τουλάχιστον λεμόνι, καθαρισμένη τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη σάλτσα. Σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι, τα ντοματάκια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, τη φέτα, τις ελιές, τα ρεβύθια και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα μας ή σε θερμοκρασία δωματίου.

This post was last modified on 16 Ιουλίου 2019 08:16

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

«Τσαρίνα Σοφία», Γιώργος Λεονάρδος

Η Σοφία Παλαιολογίνα ήταν η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία.

2 Σεπτεμβρίου 2019 16:21

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ