Άλειμμα και dip φασόλια με σκόρδο

Άλειμμα και dip φασόλια με σκόρδο

Ένα γευστικό άλειμμα και dip με την χαρακτηριστική γεύση και νοστιμιά του σκόρδου! Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Άλειμμα και dip φασόλια με σκόρδο

Υλικά:

1/2 κιλό περίπου βρασμένα φασόλια
1 κεφάλι σκόρδου
2 κουταλάκια ελαιόλαδο ή και λίγο περισσότερο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε το μεγαλύτερο μέρος του σκόρδου και κόβουμε την κορυφή του. Τυλίγουμε το σκόρδο με ένα αλουμινόχαρτο χωρίς να καλύψουμε την κορυφή του και το περιχύνουμε με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Το τυλίγουμε εντελώς και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν το σκόρδο κρυώσει αρκετά το βγάζουμε από τις φλούδες του και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τα φασόλια, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment