Βότανα της εξοχής

Βότανα της εξοχής

Βότανα της εξοχής

Ένα μείγμα μυρωδικών της εξοχής μας δείχνει πως να φτιάξουμε, στο σπίτι μας, αυτή η συνταγή. Μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορούμε να έχουμε ένα φυσικό ενισχυτικό γεύσης και αρώματος για όλα τα είδη των φαγητών μας.

Βότανα της εξοχής

Υλικά:

Όλα μας τα υλικά είναι αποξηραμένα
3-4 κουταλιές δεντρολίβανο
1 κουταλιά μαραθόσπορο
2 κουταλιές θρούμπι
2 κουταλιές θυμάρι
2 κουταλιές βασιλικό
2 κουταλιές μαντζουράνα
2 κουταλιές βρώσιμα άνθη λεβάντας
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά εστραγκόν
1 κουταλιά τριμμένη ξερή δάφνη

Εκτέλεση:

Αλέθουμε το δεντρολίβανο και τον μαραθόσπορο σε ένα μύλο μπαχαρικών ή στο μούλτι. Σε ένα μπωλ λεπτοτρίβουμε και ανακατεύουμε το θρούμπι, το θυμάρι, τον βασιλικό, τη μαντζουράνα, τη λεβάντα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το εστραγκόν και τη δάφνη με το μείγμα του δεντρολίβανου με τον μάραθο. Φυλάσσουμε το μείγμα με τα βότανα της εξοχής σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα και γεύση σε σαλάτες, κρεατικά, ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμη και σάντουιτς.

Σχετικά άρθρα