Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα με μέλι

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Απολαύστε την όλο τον χρόνο με αυτήν την απλή και πανεύκολη συνταγή!

Share
Υλικά:

12 λεμόνια ζουμερά ακέρωτα
8 κούπες νερό
1 1/2 – 2 κούπες μέλι ή ανεπεξέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα λεμόνια και τα ξύνουμε να πάρουμε το τρίμμα της φλούδας τους με έναν αποφλοιωτή (πίλερ) αποφεύγοντας το λευκό μέρος. Τοποθετούμε το νερό και το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε καυτό όπως είναι το μείγμα μας πάνω στο ξύσμα του λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει για 3/4 της ώρας περίπου. Όσο περιμένουμε να κρυώσει στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε. Σουρώνουμε επίσης το μείγμα με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Μέσα στο βάζο με το χυμό του λεμονιού προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Η σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Σημείωση: Αν θέλουμε να καταψύξουμε την συμπυκνωμένη λεμονάδα μας θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ο όγκος της θα μεγαλώσει. Γι αυτό σε πλαστικό μπουκάλι αφήνουμε ελεύθερο χώρο (πατάμε και λίγο να φύγει ο αέρας). Αν θέλουμε να την καταψύξουμε σε γυάλινο αφήνουμε ακόμη περισσότερο χώρο.

Οδηγίες για την αραίωση της συμπυκνωμένης λεμονάδας:
1/2 λίτρο συμπυκνωμένης λεμονάδας
1 1/4 κούπας νερό (350 ml)
Ρίχνουμε την μία κούπα νερό και στη συνέχεια λίγο λίγο δοκιμάζουμε πως ακριβώς θα θέλαμε την λεμονάδα μας!

This post was published on 4 Σεπτεμβρίου 2018 08:00

  • ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

    «Εράν», Γιάννης Καλπούζος

    Το νέο αριστούργημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τον τίτλο «Εράν», βρίσκεται από τις 19 Μαρτίου…

    4 Ιουνίου 2020

    Βινεγκρέτ φράουλας

    Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη γεύση σε βινεγκρέτ, αλλά σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική…

    4 Ιουνίου 2020

    Μάστερ Σεφ Spoiler οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και αυτοί που διεκδικούν τον τίτλο!

    Ο τελικός του Master Chef 4 Greece ανάμεσα σε Σταύρο και Σταυρή;

    3 Ιουνίου 2020

    «Η ιστορία των μελισσών», Μάγια Λούντε

    Το διεθνές best seller -κυκλοφορεί σε 35 γλώσσες- της Μάγια Λούντε, «Η ιστορία των μελισσών»,…

    3 Ιουνίου 2020

    Κορώνα χοιρινή για τους βασιλιάδες της γεύσης

    Ένα φαγητό για βασιλιάδες που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί!

    3 Ιουνίου 2020

    «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο», Άννη Θεοχάρη

    Μαγευτικό το νέο παιδικό βιβλίο της Άννης Θεοχάρη, στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει και την εικονογράφηση!…

    2 Ιουνίου 2020

    Κώστας Μακεδόνας. Συναυλία πάνω στον Λευκό Πύργο

    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βιντεοσκόπησε συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην κορυφή του…

    2 Ιουνίου 2020

    Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

    Φτιάξτε εύκολα εκχύλισμα βανίλιας, με τα χεράκια σας, για να το χρησιμοποιείτε στα σπιτικά γλυκά…

    2 Ιουνίου 2020

    Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

    ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ