Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

Last modified date

Vanilla, Beans

Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

Φτιάξτε εύκολα εκχύλισμα βανίλιας, με τα χεράκια σας, για να το χρησιμοποιείτε στα σπιτικά γλυκά σας!

Υλικά:

2 κούπες ρούμι, βότκα ή ουίσκι
6-8 φασόλια βανίλιας

Εκτέλεση:

Κόβουμε κατά μήκος τα φασόλια βανίλιας και τα τοποθετούμε σε μπουκάλι. Προσθέτουμε και το αλκοολούχο ποτό, καπακώνουμε και ανακινούμε. Αφήνουμε το μείγμα μας σε σκοτεινό, στεγνό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 2 μήνες. Ανακινούμε κάθε 2 εβδομάδες. Όσο περισσότερο μένουν τα φασόλια βανίλιας μέσα τόσο πιο έντονη θα γίνεται η γεύση του. Όταν το εκχύλισμα βανίλιας φτάσει στην ένταση που επιθυμούμε τότε αφαιρούμε τα φασόλια βανίλιας, και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας. Το αποθηκεύουμε πάντα σε σκούρο μπουκάλι ή σε σκοτεινό μέρος.

Τα φασόλια βανίλιας δεν τα απορρίπτουμε. Μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία ώστε να φτιάξουμε καινούργιο εκχύλισμα βανίλιας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια φασόλια βανίλιας αλλά θα τα αφήσουμε στο ποτό περισσότερο χρόνο. Εάν το θέλουμε γρηγορότερα προσθέτουμε μαζί και μερικά καινούργια, αχρησιμοποίητα φασόλια βανίλιας.
Μπορούμε επίσης με τα χρησιμοποιημένα φασόλια βανίλιας (αφού έχουν στεγνώσει εντελώς) να φτιάξουμε ζάχαρη με άρωμα βανίλιας (βανιλέτα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment