Ζύμη για πίτσα με λεπτή τραγανή κρούστα (Ιταλική)

Last modified date

Ζύμη για πίτσα με λεπτή τραγανή κρούστα (Ιταλική)

Σας αρέσει η Ιταλική πίτσα με το λεπτό τραγανό ζυμάρι; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να φέρετε την Ιταλία στην κουζίνα σας! Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής και απολαύστε την σπιτική πίτσα σας, με λεπτή τραγανή ζύμη!

Italian
Υλικά για 2 πίτσες:

3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλεύρι ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
1/4 κούπας λευκό κρασί
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό το κρασί και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε το ζυμάρι για τη βάση της πίτσας να φουσκώσει για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε την ζύμη της πίτσας στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια πλάστη προς όλες τις κατευθύνσεις. Τοποθετούμε τις ζύμες της πίτσας σε δύο ταψιά τις γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά στους 175 βαθμούς.

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment