Χούμους

Χούμους

Μαγειρέψτε χούμους με την συνταγή που σας προτείνουμε και φέρτε μια γεύση Ανατολής στην κουζίνα σας!

Υλικά:

1/2 κιλό ρεβύθια ξεφλουδισμένα
3 καλά γεμάτες κουταλιές ταχίνι
3-4 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια μας. Την επομένη τα βράζουμε σε άφθονο νερό και όταν γίνουν κρατάμε 4-6 κουταλιές από το νερό και το υπόλοιπο το χύνουμε. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε το σκόρδο και τα ρεβύθια προσθέτοντας το ταχίνι και σταδιακά όσο θέλουμε από τον χυμό των λεμονιών και όσο χρειαστεί από το νερό που κρατήσαμε ώστε να γίνει μαλακό και κρεμώδες αλλά να στέκεται. Προσθέτουμε τέλος και το αλάτι. Όταν σερβίρουμε το χούμους το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment