Berliner – Βερολινέζικα ντόνατς

Berliner – Βερολινέζικα ντόνατς

Berliner – Βερολινέζικα ντόνατς

Αυτοί οι γερμανικοί λουκουμάδες είναι πολύ νόστιμοι όταν είναι ζεστοί και μπορούμε να τους γεμίσουμε με ότι θέλουμε (φουντουκόκρεμα, κρέμα, μαρμελάδα κτλ) αλλά και να τους γλασσάρουμε με λιωμένη σοκολάτα, ζαχαρωτά κτλ.

Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι + λίγο ακόμα
80γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
8 κουταλιές γάλα χλιαρό
4 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λάδι
Υλικά για πασπάλισμα:
Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και μέσα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αυγά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό χώρο. Όταν φουσκώσει ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε περίπου μισή ωρίτσα να ξαναφουσκώσει. Τότε πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και πάνω της με τις παλάμες μας απλώνουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο με πάχος ενάμιση εκατοστό. Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους ζύμης. Τη ζύμη που περισσεύει την ζυμώνουμε ξανά, την απλώνουμε και την κόβουμε σε κύκλους μέχρι να τελειώσει.
Απλώνουμε τα ντόνατς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ, και τα σκεπάζουμε με πετσέτα καθαρή. Ζεσταίνουμε φριτέζα με λάδι και ρίχνουμε λίγα ντόνατς. Όταν γίνουν από την μία πλευρά (παίρνουν χρώμα γρήγορα) τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και τα βουτάμε σε ζάχαρη να πασπαλιστούν γύρω γύρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment