Ματιά

Γεμιστά ντοματάκια με ανθότυρο, της Έφης

Τα γεμιστά ντοματάκια με ανθότυρο είναι ένα πεντανόστιμο και δροσερό πιάτο, ιδανικό για μπουφέ αλλά και για κάθε φορά που θέλετε να προσφέρετε κάτι εξαιρετικό στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Γεμιστά ντοματάκια με ανθότυρο, της Έφης

Υλικά:

10 ντοματούλες μικρές ίδιου μεγέθους
250 γρ. ανθότυρο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κάρδαμο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε, κόβετε και αδειάζετε τις ντομάτες, όπως για τα γεμιστά. Τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τις τοποθετείτε ανάποδα για να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύετε τον πολτό ντομάτας, που αδειάσατε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα. Διακοσμείτε με φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας και αν θέλετε τις κλείνετε με τα καπάκια τους.
Σερβίρονται κρύες.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα