Αλμυρά μπισκοτάκια

Last modified date

Αλμυρά μπισκοτάκια

Αλμυρά μπισκοτάκια

Θεσπέσια αλμυρά μπισκοτάκια για κάθε ώρα και στιγμή που νιώθετε μια λιγουρίτσα!

Υλικά για 20 τεμάχια:

140γρ. φαρίνα
60γρ. βούτυρο (να είναι λιωμένο)
1 αυγό χτυπημένο
50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
75γρ. κύβους ζαμπόν
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
Αλάτι, πιπέρι
Μυρωδικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το τυρί, τη μαγιά, το ζαμπόν, τα μυρωδικά, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με το τυρί). Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με πιρούνι, κουτάλι ή φορώντας γάντια. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα πατάμε με το χέρι μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αλμυρά αυτά μπισκοτάκια μπορούμε να τα απολαύσουμε τόσο ζεστά όσο και κρύα.