Αποκριάτικη φρέσκια σαλάτα

Last modified date

Κόκκινο λάχανο

Αποκριάτικη φρέσκια σαλάτα

Πολύχρωμη και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, η σαλάτα αυτή θα πρέπει να βρίσκεται συχνά πυκνά στο τραπέζι όλων μας!

Υλικά:

Λάχανο
Μαρούλι
Καρότο
Κοκκινολάχανο
Πατζάρια
Μπαλσάμικο
Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια. Κόβουμε τους βολβούς τους σε στρογγυλές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κοκκινολάχανο και το μαρούλι προσέχοντας να μην τα αναμείξουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε στον τρίφτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά εναλλάξ ώστε να δημιουργηθούν πέντε χρωματικές περιοχές, μία για κάθε λαχανικό. Πχ. Κοκκινολάχανο, Μαρούλι, Παντζάρι, Λάχανο, Καρότο. Από πάνω ρίχνουμε λάδι και ξύδι μπαλσάμικο ή λάδι και λεμόνι. Αλατίζουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν την σερβίρουμε.