Ματιά

Δίπλες οι οικονομικές

Οικονομικές αλλά γευστικές δίπλες ώστε να χαρούμε τις γιορτές χωρίς να μας φύγει μία περιουσία στα γλυκά!

Δίπλες οι οικονομικές

Υλικά:

Αλεύρι φάριν απ
2 αυγά
1 κρασοπότηρο ούζο
Μια πρέζα αλάτι
Ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Κανέλα
Τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το ούζο, το αλάτι και λίγο λίγο τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μια ζύμη που πλάθεται. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε. Κόβουμε με το μαχαίρι μικρά τετράγωνα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα δάχτυλο λάδι και εκεί τηγανίζουμε τις δίπλες μας και από τις δύο πλευρές τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 1 κούπα μέλι ή σιρόπι και 1/2 κούπα νερό και τα βράζουμε. Μόλις το σιρόπι μας δέσει βουτάμε λίγες λίγες τις δίπλες μας μέσα και μετά τις στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντάς τες με κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι από τα μελομακάρονα (που συνήθως περισσεύει) καθώς επίσης και το τριμμένο καρύδι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα