Καγιανά

Καγιανά

Kayana
Υλικά:

1 κιλό ώριμες ντομάτες
6 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Ρυθμίζουμε το μάτι της κουζίνας σε μεσαία ένταση και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αφήνουμε τις ντομάτες να βράσουν μέχρι να «στεγνώσουν», να γίνει δηλαδή μια πολύ πηχτή σάλτσα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα αυγά με τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το αυγό. Αυτό το πιάτο ζεστό ή κρύο είναι νοστιμότατο. Αν δεν το σερβίρουμε ζεστό πρέπει να φυλαχθεί στο ψυγείο.