Κουλουράκια και πασχαλινά και αμυγδαλένια

Πασχαλινά κουλουράκια με έντονο άρωμα αμυγδάλου! Ετοιμάζονται εύκολα και καταναλώνονται στο πι και φι!

Share
Υλικά (για 40 περίπου κουλουράκια):

200γρ. αλεύρι αμυγδάλου (πούδρα)
200γρ. αλεύρι
80γρ. βούτυρο ή λάδι
60γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (ανακατεμένο με το μπέικιν) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστο και ομοιογενές το μείγμα μας.
Μοιράζουμε την ζύμη μας σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε μπαστούνια που τα κάνουμε σπείρες ή δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά και τα απολαμβάνουμε αμέσως μόλις κρυώσουν!

This post was last modified on 13 Μαΐου 2019 12:49

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

«Τσαρίνα Σοφία», Γιώργος Λεονάρδος

Η Σοφία Παλαιολογίνα ήταν η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία.

2 Σεπτεμβρίου 2019 16:21

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ