Λαμπροκούλουρα

Last modified date

Λαμπροκούλουρα

Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά και λαμπροκούλουρα δεν νοείται. Η συνταγή αυτή θα σας οδηγήσει -μετά βεβαιότητος- σε κάμποσα νόστιμα, σπιτικά και λαχταριστά λαμπροκούλουρα! Άντε και καλή Ανάσταση!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι Όλα (8 φλυτζάνια του τσαγιού)
400γρ. μαργαρίνη (2 φλυτζάνια του τσαγιού)
400γρ. ζάχαρη (2 φλυτζάνια του τσαγιού)
150γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (3/4 φλυτζανιού του τσαγιού)
4 αυγά
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη σε μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (baking powder) και την βανίλια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή ελαφρά λαδωμένο και αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.