Πασχαλινά κουλουράκια (Μήλος)

Μια εξαιρετική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από τη μαγευτική Μήλο μας!

Share
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι μαλακό
750γρ. βούτυρο
7 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κιλό ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 ποτηράκι του λικέρ μαστίχα
Κρόκο αυγού (προαιρετικά) για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνουμε ελαφρά το γάλα (να μην ξεπεράσει τους 40 βαθμούς). Το μεταφέρουμε σε μεγαλούτσικο μπωλ ή λεκάνη και μέσα του διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και μία κούπα από το αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και στο κέντρο του ρίχνουμε το λίγο λίγο το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά, το λικέρ μαστίχας και το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό. Ζυμώνουμε την ζύμη για τα πασχαλινά κουλουράκια και με αυτήν πλάθουμε διάφορα σχέδια. Αν θέλουμε αλείφουμε τα κουλουράκια μας με ένα μείγμα φτιαγμένο από τον κρόκο ενός αυγού και λίγο νεράκι χτυπημένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Καλό Πάσχα από την πανέμορφη Μήλο!

This post was last modified on 13 Μαΐου 2019 12:50

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019 10:13

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ