Ματιά

Γεμιστοί κουραμπιέδες, της Ρούλας

Οι γεμιστοί κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και σε άλλες ξεχωριστές περιστάσεις. Δείτε την συνταγή που μας έστειλε η Μητράκου Ρούλα και γιατί όχι δοκιμάστε την, με ή χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος

Γεμιστοί κουραμπιέδες, της Ρούλας

Υλικά:

2 φλυτζάνια βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλια του γλυκού σόδα
Υλικά για την γέμιση:
2 φλυτζάνια καρύδι τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
Ανθόνερο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
(ανακατεύω όλα τα υλικά)

Εκτέλεση:

Βάζω το βούτυρο στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύω καλά πάνω στη φωτιά (μέτρια φωτιά) και μόλις η ζύμη γίνει μια μπάλα, κατεβάζω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα ταψί. Αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα αυγά (αφού τα έχω χτυπήσει ελαφρώς), το κονιάκ μαζί με τη σόδα. Ζυμώνω καλά. Παίρνω ζύμη ίσα με ένα μεγάλο καρύδι, το ανοίγω με το χέρι σε μια μικρή πιτούλα και του βάζω μια κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνω καλά και του δίνω το σχήμα ενός στρογγυλού κουραμπιέ. Συνεχίζω έως ότου τελειώσει όλη η ζύμη. Τους ψήνω στους 180 βαθμούς και μόλις τους βγάλω τους ρίχνω ζάχαρη άχνη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μητράκου Ρούλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα