Φθινόπωρο

Ντοματόσουπα του Φθινοπώρου

Μια ντοματόσουπα παχύρευστη και πυκνή γεμάτη με τον ήλιο του καλοκαιριού, έρχεται να μας ζεστάνει τις ψυχρές μέρες και νύχτες του φθινοπώρου. Δοκιμάστε τη συνταγή μας για κρεμώδη ντοματόσουπα!

Μασκαρεμένα αυγά

Αυγά μεταμφιεσμένα σε κολοκύθες! Ένα ορεκτικό κατάλληλο τόσο για το φθινόπωρο όσο και για το καρναβάλι! Γίνεται στη στιγμή και κερδίζει τον θαυμασμό. Δοκιμάστε το!

Κοτόπουλο φθινοπωρινό

Πεντανόστιμο κοτοπουλάκι με άρωμα φθινοπώρου. Τα κάστανα και τα κυδώνια που το συνοδεύουν δένουν τόσο πολύ μαζί του που... μιαμ μιαμ!!!

Εύκολο ξεφλούδισμα κάστανων

Για να ξεφλουδίζονται εύκολα τα ψημένα κάστανα, τα χαρακώνουμε στην μία άκρη και τα βάζουμε στο νερό τρεις με τέσσερις ώρες πριν τα ψήσουμε. Το κολπάκι αυτό μας έστειλε o Πέτρος Καραμπέτσος, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Πως βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα

Υλικά: Κάστανα Εκτέλεση: Πώς βράζουμε τα κάστανα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε δύο μικρούς σταυρούς στα πλάγια κάθε κάστανου και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει. Είναι έτοιμα περίπου σε είκοσι λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά δοκιμάζουμε ένα αν έχει βράσει καλά. Τα βγάζουμε ένα-ένα και…

Κομπόστα κάστανο

Υλικά: 1 κιλό κάστανα 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 λεμόνι 2 βανίλιες Εκτέλεση: Αφού αφαιρέσουμε την πρώτη φλούδα από τα κάστανα τα βράζουμε έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς όμως να λιώσουν. Τότε αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα τους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού και 2 1/2…