Ματιά

Καφές Νταλγκόνα (Dalgona coffee)

Αν δεν τον έχετε δοκιμάσει, έφτασε η ώρα να το κάνετε! Υπέροχος, αρωματικός και εορταστικός!

Καφές Νταλγκόνα (Dalgona coffee)

Υλικά:

2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές καυτό νερό
1 κούπα γάλα
Ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)
Παγάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε κύπελο ανάμειξης βάζουμε τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το καυτό νερό και τα χτυπάμε με χτυπητήρι μέχρι να φουσκώσει, να αφρατέψει και να σφίξει πολύ. Εάν πίνετε τον καφέ σας ακόμη πιο γλυκό είναι η ώρα να προσθέσετε ζάχαρη και να χτυπήσετε για λίγο ακόμη. Σε ένα πολύ μεγάλο ποτήρι ή κούπα ρίχνετε το γάλα και πάνω του αδειάζετε το μείγμα του καφέ. Εάν προτιμάτε τον καφέ σας κρύο, τότε στο ποτήρι σας βάζετε πρώτα τα παγάκια, μετά το γάλα και τέλος αδειάζετε τον χτυπημένο καφέ. Ανακατεύετε με αναδευτήρα ή με το καλαμάκι σας και απολαμβάνετε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα