Τσιπούρες φουρνιστές

Τσιπούρες φουρνιστές

Πριν λίγα χρόνια οι τσιπούρες ήταν ένα από τα πιο ακριβά ψάρια της αγοράς. Από τότε που βγήκαν όμως στο εμπόριο οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου η τιμή τους είναι πλέον προσιτή στον καθένα μας. Φτιάξτε τις λοιπόν στο φούρνο και απολαύστε τον άλλοτε «ακριβό καρπό» της θάλασσας

Υλικά:

4 μεγάλες τσιπούρες
2 – 3 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξελεπιάζουμε τα ψάρια και τα καθαρίζουμε καλά από τα βράγχια και τα εντόσθιά τους. Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πιπερώνουμε τα ψάρια, και τα αραδιάζουμε στο πυρέξ μας. Στύβουμε πάνω από τις τσιπούρες τα λεμόνια, ρίχνουμε λάδι, αλατίζουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment