Ματιά

Ψωμί της ώρας

Ψωμί της ώρας! Μπορείτε να φανταστείτε πως υπάρχει συνταγή για να φτιάχνεις ψωμί χωρίς ζύμωμα και χωρίς αναμονή για να φουσκώσει; Κι όμως υπάρχει! Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι και ένα ψωμάκι τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά που αγαπιέται πολύ από τα παιδιά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που συνολικά -μαζί με το ψήσιμο- χρειάζεται μια ώρα για να έχετε… ψωμί της ώρας!

Ψωμί της ώρας

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα (σκόνη)
1/2 κουταλάκι αλάτι
Γλυκάνισο ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα, του προσθέτουμε το ξύδι και το αφήνουμε να σταθεί -χωρίς να το ανακατέψουμε- μέχρι να πήξει. Αυτό θα γίνει περίπου σε δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο ή τη ρίγανη, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (η ζύμη μας θα είναι υδαρή αλλά έτσι πρέπει να είναι). Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα κέικ ή πολύ μικρό ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Χαράσσουμε πάνω του ένα σταυρό και εάν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα με σαρανταπέντε λεπτά της ώρας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα