Ματιά

Αλμυρά μάφινς, της Λιλίκας

Πρωινό φκιασίδι για τον παππού μας που τον τράβηξε ελιόψωμο αλλά και για το γιο μου που σήμερα θα πάει 5η μέρα στο νηπιαγωγείο…
Μαφινάκια αλλιώτικα… Με τυρί και ελιές… Εύκολα, νόστιμα κ πολύ γρήγορα! Οι ελιές και το τυράκι δίνουν μια πολύ ωραία υγρασία στα μαφινάκια. Είναι υπέρ νόστιμα! Δοκιμάστε τη συνταγή!!!! Καλημέρα στην όμορφη παρέα! Καλά μαγειρέματα!

Αλμυρά μάφινς, της Λιλίκας

Υλικά:

4 αυγούλια
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι και ρίγανη
Μια κούπα ελίτσες
Μια κούπα τυρί κατσικίσιο τριμμένο στο χέρι
1 καρότο στο ρεντέ
1 πιπεριά κομμένη καρεδάκια
250γρ. αλεύρι τύπου απ’

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και κάνουμε ένα χυλό… ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τις ελιές, το τυρί, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε στους 180° πάνω κάτω αέρα για 30′ περίπου μέχρι να γίνουν χρυσά.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα