Κέικ δίχρωμο, της Έφης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ δίχρωμο, της Έφης

Ένα κέικ είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει τον απογευματινό μας καφέ ή τσάι. Ετοιμάστε ένα λαχταριστό δίχρωμο κέικ, ακολουθώντας αυτή την συνταγή, και απολαύστε το με τους φίλους σας κάνοντας “κοινωνική κριτική”

Γράφει: Matia Gr
Κέικ δίχρωμο, της Έφης
Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κρεμόριο
4 αυγά
4 κουταλιές σούπας σοκολάτα τρούφα ή 2 σοκολάτες γάλακτος
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα κρύο (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα και το κρεμόριο), τα αυγά και τελευταίο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο. Ξεχωρίζουμε από το μείγμα ένα μέρος του και αφού λιώσουμε σε ξεχωριστό κατσαρολάκι τις σοκολάτες με λίγο γάλα, το ανακατεύουμε και φτιάχνουμε έτσι ένα σοκολατένιο μείγμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα, πρώτο το άσπρο μείγμα, μετά το σοκολατένιο και πάλι το άσπρο. Ψήνουμε για 60 με 70 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.