Κέικ με σταφίδες – Tassenkuchen (Συνταγή από τη Γερμανία) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ με σταφίδες – Tassenkuchen (Συνταγή από τη Γερμανία)

Υλικά για το κέικ: 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια ζάχαρη 1 βιτάμ ή 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλυτζάνι γάλα 4 αυγά 1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες 3 κουταλάκια […]

Γράφει: Matia Gr
Κέικ με σταφίδες – Tassenkuchen (Συνταγή από τη Γερμανία)
Υλικά για το κέικ:

4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βιτάμ ή 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι γάλα
4 αυγά
1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Το ξύσμα ενός λεμονιού
Υλικά για γλασάρισμα:
2 σοκολάτες ζαχαροπλαστικής με 72% κακάο
1/2 ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλυτζανιού αρωματικό καφέ (έτοιμο)
3 βανίλιες
Πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:

Καταρχήν θα φτιάξουμε το κέικ. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Όταν γίνουν ένα με το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα. Χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες και προσθέτουμε τις βανίλιες, τον καφέ και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Αλείφουμε το κέικ μας, όταν έχει κρυώσει, με το γλάσο και πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.