Κέικ πορτοκάλι, της Χριστίνας .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Κέικ πορτοκάλι, της Χριστίνας

Η Χριστίνα Κ. μας έστειλε μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι. Ένα γευστικότατο γλυκό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα αρτύσιμα του είδους του

Γράφει: Matia Gr
Κέικ πορτοκάλι, της Χριστίνας
Υλικά:

640 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 Βιτάμ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
Το ξύσμα 2 λεμονιών
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά στο μίξερ την ζάχαρη με το Βιτάμ. Στην συνέχεια, ανακατεύοντας και όχι χτυπώντας επειδή θα ξεφουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα. Αλείφουμε ένα πυρέξ με Βιτάμ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα στρώνοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.