Καλαμαράκια γκαστρωμένα .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Καλαμαράκια γκαστρωμένα

Αυτά τα καλαμάρια σε ενδιαφέρουσα, είναι το πιο ενδιαφέρον πιάτο με καλαμάρια έχουμε δοκιμάσει! Εσείς; Δεν θα πάρετε μια πιρουνιά ή και περισσότερες; Επιβάλλεται!

Γράφει: Matia Gr
Καλαμαράκια γκαστρωμένα
Υλικά:

12-14 καλαμαράκια μετρίου μεγέθους
1/2 κιλό φέτα σκληρή πικάντικη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
Λίγο μαϊντανό
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το καλαμάρι ώστε να αφήσουμε μόνο το κύριο σώμα τους που είναι σαν σάκος. Από το μούλτι περνάμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια των καλαμαριών, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε μπωλ θρυμματίζουμε το τυρί, προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε περάσει από το μούλτι, ελάχιστο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια κλείνοντας το ανοιχτό άκρο τους με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ βάζοντας ανάμεσά τους όσο μείγμα μας έχει περισσέψει. Περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα καλαμάρια μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.