Κλασσική σάλτσα ντομάτας .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Κλασσική σάλτσα ντομάτας

Μια σάλτσα ντομάτας που γίνεται εύκολα, γρήγορα και μας μαγεύει με την πλούσια γεύση της και το υπέροχο άρωμά της. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Κλασσική σάλτσα ντομάτας

Κλασσική σάλτσα ντομάτας

Υλικά:

1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια (800γρ.)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο καυτό πιπέρι
Λίγη πάπρικα
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις ντομάτες με τα χέρια μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε και το σκόρδο και το ανακατεύουμε συχνότατα προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ. Προσθέτουμε και τις ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε πάνω στην σάλτσα μας το κλωνάρι του βασιλικού, καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για ένα τεταρτάκι. Αφαιρούμε το κλωνάρι του βασιλικού και σάλτσα μας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί είτε σε ζυμαρικά ή ρύζι, είτε σε πίτσες, πιτάκια ή ορεκτικά, όπου μας χρειαστεί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.