Categories: Κολπάκια

Κιμάς στην κατάψυξη

Ένας πρακτικός τρόπος να καταψύχουμε τον κιμά ώστε να αποψύχεται πολύ γρηγορότερα.

Share

Είτε φοιτητής ή εργένης, είτε ζευγάρι ή πολυμελής οικογένεια πάντα χρειάζεται να μαγειρευτεί κάτι γρήγορα. Το κρέας που καταψύχεται πιο γρήγορα και αποψύχεται ακόμη γρηγορότερα έχει τη μορφή του κιμά. Όταν αγοράζουμε τον κιμά συνήθως ο χασάπης μας δίνει ένα δεματάκι κυλινδρικό που πιάνει χώρο στην κατάψυξη. Μόλις πάρουμε λοιπόν το δεματάκι του χασάπη, το ανοίγουμε και μοιράζουμε (με τη βοήθεια ζυγαριάς ή και με το μάτι) σε μερίδες τον κιμά σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτικού μας. Βάζουμε κάθε μερίδα σε σακούλα κατάψυξης και πιέζοντας της δίνουμε επίπεδο και συγκεκριμένων διαστάσεων σχήμα. Έτσι μπορούμε να καταψύξουμε πολλά δεματάκια κιμά, το ένα πάνω στο άλλο, πιάνοντας πιο βολικά τον χώρο, να πάρουμε ένα ή περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας και να ξεπαγώσουν πολύ πιο γρήγορα ώστε να τα μαγειρέψουμε.

Tags: κιμά

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019 20:14

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019 12:44

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019 21:23

Βαρδάρης, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη.

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:00

«Τσαρίνα Σοφία», Γιώργος Λεονάρδος

Η Σοφία Παλαιολογίνα ήταν η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία.

2 Σεπτεμβρίου 2019 16:21

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ