Ματιά

Το μπέικιν πάουντερ μου είναι δυνατό-φρέσκο;

Για να μην πετάξουμε όλα τα υλικά μιας συνταγής επειδή χρησιμοποιήσαμε παλιό μπέικιν πάουντερ, υπάρχουν τρόποι για να καταλάβουμε αν εξακολουθεί να είναι δυνατό. Δείτε τους…

Το μπέικιν πάουντερ μου είναι δυνατό-φρέσκο;

Πολλές φορές μας μένει ένα φακελάκι με μπέικιν χωρίς ημερομηνία ή υποψιαζόμαστε πως είναι παλιό κι αδύναμο να φουσκώσει τα κέικ μας. Για να μην πετάξουμε λοιπόν όλα τα υλικά μας μπορούμε να το δοκιμάσουμε ως εξής:
Σε μια κούπα βάζουμε ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει το μείγμα μας να κάνει πολλές πολλές φουσκάλες.
Δεν είμαστε σίγουροι; Δεύτερο τεστ περιμένει το μπέικιν πάουντερ:
Κάνουμε το πρώτο τεστ και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για μισό λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε την κούπα μας στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό να φτάσει στους 80 περίπου βαθμούς το μείγμα μας. Θα πρέπει να κάνει πάλι φουσκάλες. Εάν δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα τεστ καλά θα κάνουμε να το πετάξουμε και να το αντικαταστήσουμε με κάποιο φρέσκο και ισχυρό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα