Categories: Τι είναι

Πάνκο – Panko – Τι είναι το πάνκο;

Τι ακριβώς είναι το πάνκο (panko), που όλο και πιο συχνά ακούμε στο Master Chef αλλά και σε άλλες εκπομπές μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση; Που χρησιμοποιείται; Πως φτιάχνεται και γιατί το προτιμούν οι chef αντί άλλων παρόμοιων πρώτων υλών στις επαγγελματικές κουζίνες τους;

Share

Τι είναι το πάνκο (panko);

Είναι ψίχουλα από λευκό Ιαπωνικό χωρίς κόρα ψωμί. Η ιδιότητα που το ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα ψίχουλα ψωμιού είναι το ότι το πάνκο δεν απορροφά λάδι ή λίπος όταν τηγανιστεί, με αποτέλεσμα να γίνεται γευστικότερο και ελαφρύτερο το έδεσμα που ετοιμάζουμε με αυτό!

Η διαδικασία παρασκευής του έχει ως εξής:
Καταρχήν, το ψωμί γίνεται ψίχουλα. Και στη συνέχεια, τα ψίχουλα ξεραίνονται στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.

Το πάνκο χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ασιατική Κουζίνα.

Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε και σε πρώτη ζήτηση το πάνκο, ειδικά για οικιακή χρήση, είναι εξαιρετικά τα ψίχουλα ψωμιού. Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα bread crumbs (ψίχουλα ψωμιού) στο σπίτι μας χρησιμοποιώντας όποιο είδος ψωμιού θέλουμε (χωριάτικο, μαύρο, λευκό κτλ. ή και μίξη αυτών), τόσο την ψίχα όσο και την κόρα τους, ακολουθώντας τη συνταγή Φτιάχνω σπιτικά “ψίχουλα ψωμιού – bread crumbs”.

This post was published on 10 Απριλίου 2019 10:35

Tags: ψωμί
  • ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

    «Εράν», Γιάννης Καλπούζος

    Το νέο αριστούργημα του Γιάννη Καλπούζου, υπό τον τίτλο «Εράν», βρίσκεται από τις 19 Μαρτίου…

    4 Ιουνίου 2020

    Βινεγκρέτ φράουλας

    Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη γεύση σε βινεγκρέτ, αλλά σας εγγυόμαστε ότι είναι εξαιρετική…

    4 Ιουνίου 2020

    Μάστερ Σεφ Spoiler οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και αυτοί που διεκδικούν τον τίτλο!

    Ο τελικός του Master Chef 4 Greece ανάμεσα σε Σταύρο και Σταυρή;

    3 Ιουνίου 2020

    «Η ιστορία των μελισσών», Μάγια Λούντε

    Το διεθνές best seller -κυκλοφορεί σε 35 γλώσσες- της Μάγια Λούντε, «Η ιστορία των μελισσών»,…

    3 Ιουνίου 2020

    Κορώνα χοιρινή για τους βασιλιάδες της γεύσης

    Ένα φαγητό για βασιλιάδες που μπορούμε να απολαύσουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί!

    3 Ιουνίου 2020

    «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο», Άννη Θεοχάρη

    Μαγευτικό το νέο παιδικό βιβλίο της Άννης Θεοχάρη, στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει και την εικονογράφηση!…

    2 Ιουνίου 2020

    Κώστας Μακεδόνας. Συναυλία πάνω στον Λευκό Πύργο

    Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βιντεοσκόπησε συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην κορυφή του…

    2 Ιουνίου 2020

    Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

    Φτιάξτε εύκολα εκχύλισμα βανίλιας, με τα χεράκια σας, για να το χρησιμοποιείτε στα σπιτικά γλυκά…

    2 Ιουνίου 2020

    Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

    ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ