Λαχανικά φούρνου με πέννες, της Ελένης .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Λαχανικά φούρνου με πέννες, της Ελένης

Υλικά: 1/2 κιλό πέννες τρικολόρε ολικής αλέσεως 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 2 ντομάτες κομμένες ροδέλες 2 κολοκύθια κομμένα σε μπαστουνάκια 1 μελιτζάνα κομμένη σε […]

Γράφει: Matia Gr
Λαχανικά φούρνου με πέννες, της Ελένης
Υλικά:

1/2 κιλό πέννες τρικολόρε ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
2 κολοκύθια κομμένα σε μπαστουνάκια
1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο ή καυτή πάπρικα
250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο ταψί αραδιάζουμε όλα τα λαχανικά και ραντίζουμε με λάδι προσθέτοντας το θυμάρι, το μπούκοβο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά στο γκριλλ μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα λαχανικά. Οι πέννες αφού βράσουν για 6-7 λεπτά και τις σουρώσουμε, θα τις ανακατέψουμε με τα λαχανικά μας και θα τις τοποθετήσουμε σε βαθύ πυρέξ. Εναλλάξ πασπαλίζουμε με τα τυριά και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τρώγεται και κρύο! Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.