Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη αλλά πεντανόστιμη αλμυρή πίτα. Τι λέτε; θα τη δοκιμάσετε;

Γράφει: Matia Gr
Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:

1/2 κιλό λάχανο πολύ τρυφερό
6 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές μαγιονέζα
4-6 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Το λάχανο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι τρυφερό και φρέσκο (αν το λάχανό μας δεν είναι στην πρώτη του νιότη τότε το βουτάμε σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει καλά και το στραγγίζουμε επιμελώς).
Κόβουμε το λάχανο λεπτό όπως σε σαλάτα, το αλατίζουμε λίγο και το “τσακίζουμε” ελαφρά με τα χέρια μας. Κόβουμε και τον άνηθο και τον προσθέτουμε κι αυτόν. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ή λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε πάνω του το λάχανο. Ρίχνουμε από πάνω του το μείγμα των αυγών να καλυφθεί καλά και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε την ξεσκέπαστη λαχανόπιτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.