Μακαρόνια ογκρατέν με 4 τυριά .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Μακαρόνια ογκρατέν με 4 τυριά

Υλικά: 1/2 κιλό τριβελάκι 1 λίτρο γάλα 1 1/2 κούπα τυρί γκούντα τριμμένο 1 1/2 κούπα σκληροτύρι Όλυμπος τριμμένο 1 κούπα φέτα σε τρίμματα 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη ή μοτσαρέλα 2 κουταλιές βιτάμ ή […]

Γράφει: Matia Gr
Μακαρόνια ογκρατέν με 4 τυριά
Υλικά:

1/2 κιλό τριβελάκι
1 λίτρο γάλα
1 1/2 κούπα τυρί γκούντα τριμμένο
1 1/2 κούπα σκληροτύρι Όλυμπος τριμμένο
1 κούπα φέτα σε τρίμματα
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη ή μοτσαρέλα
2 κουταλιές βιτάμ ή βούτυρο
100-150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν θέλουμε να είναι η συνταγή μας αλμυρή βάζουμε γραβιέρα αλλιώς βάζουμε μοτσαρέλα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει. Το αποσύρουμε απ’ την φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το τριβελάκι και το σουρώνουμε. Στη κατσαρόλα με το μίγμα προσθέτουμε την φέτα, τη γραβιέρα, τη μία κούπα σκληροτύρι και μία κούπα ένταμ κι ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και μέσα βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Περιχύνουμε με το μίγμα των τεσσάρων τυριών τα ζυμαρικά μας και τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Περιχύνουμε το πυρέξ με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τη μισή κούπα γκούντα και τη μισή κούπα σκληροτύρι που έχουνε περισσέψει. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.