Μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού και κριμ τσιζ. Απίστευτη νοστιμιά! Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι
125γρ. βούτυρο (μισό πακέτο)
150γρ. νουκρέμα (πραλίνα φουντουκιού)
60γρ. κριμ τσιζ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το κριμ τσιζ και τα χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε βάζοντας και τα αυγά, το κακάο και τη βανίλια. Ρίχνουμε και την πραλίνα φουντουκιού και λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν πάρει την μισή περίπου ποσότητα αλευριού συνεχίζουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε την ζάχαρη άχνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και με ένα κουταλάκι παίρνουμε ισόποσα μέρη της ζύμης που τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην ζάχαρη άχνη. Τα πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πεπλατυσμένα και τα στρώνουμε πάνω σε ταψί που έχει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας με είκοσι λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα απολαμβάνουμε και… επειδή εξαφανίζονται αμέσως… ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε άλλη μία δόση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.