Μπριζόλα κρασάτη με λαχανικά, της Βίκυς .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Μπριζόλα κρασάτη με λαχανικά, της Βίκυς

Απογειώστε μια μπριζόλα χοιρινή… πετάξτε την από το παράθυρο… πλάκα κάνω! Απογειώστε την γεύση της, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Βίκυ Καμπέρου. Θα κάνετε όσους την δοκιμάσουν να παραμιλούν από την νοστιμιά της

Γράφει: Matia Gr
Μπριζόλα κρασάτη με λαχανικά, της Βίκυς
Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες
Ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί
Ελάχιστη ζάχαρη
Ρίγανη
7 – 8 ντοματούλες μικρές
1 πακέτο μανιτάρια (λαζαρίνα)
1 1/2 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες μας και από τις 2 μεριές. Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε καλά τις μπριζόλες μας τόσο όσο να κρατήσουν και τα ζουμάκια τους. Βγάζουμε τις μπριζόλες μας από το τηγάνι και στο ίδιο βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια (όλα ψιλοκομμένα). Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν και δούμε πως έχουν ψηθεί ωραία, βάζουμε πάλι τις μπριζόλες μας μέσα, προσθέτουμε τις ντοματούλες μας ψιλοκομμένες και ελάχιστη ζάχαρη για να γλυκάνουν και τα αφήνουμε για 3 – 4λεπτα. Και η κορύφωση του φαγητού μας, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις πιει τα υγρά του (όχι όλα… ξέρετε τώρα, να φύγουν τα πολλά υγρά και να δέσει η σαλτσούλα) είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Είναι ένα υπέροχο φαγητό που μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες φούρνου.
Καλή επιτυχία…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.